Wat te doen in Limburg?

Cultuur, natuur, rust en vermaak: Resort Mooi Bemelen ligt in een authentieke omgeving met oneindig veel mogelijkheden voor jong én oud. De highlights van de omgeving vindt u op deze pagina. Daarnaast liggen talloze folders voor u klaar - waaronder een complete gids van Zuid-Limburg - bij onze receptie en adviseren onze medewerkers u graag.

Mergelgroeve 't Rooth

Op een aantal minuten loopafstand van het resort vindt u mergelgroeve 't Rooth, waar vandaag de dag nog steeds mergelwinning plaatsvindt. Stichting het Limburgs Landschap biedt verschillende excursies (aanmelden verplicht). Ook kunt u wandelen door het als natuurgebied heringerichte deel van de groeve, waar u kans heeft op het spotten van wilde konikpaarden.

Urenlang wandelgenot

Het rustieke dorpje Bemelen middenin het Zuid-Limburgse heuvelland kent twee hoofdwegen en een aantal doodlopende straatjes. Een authentiek zuidelijk dorpje dat vooral bekend is vanwege het natuurreservaat De Bemelerberg. Samen met Schiepersberg en Julianagroeve vormen deze reservaten met bijna 200 hectare een prachtige mengelmoes van bloemrijke graslanden, kalkhellingen en hellingbos.

Bemelen behoort tot de gemeente Eijsden-Margraten, die in 2015 werd uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Gratis routes vindt u via Wandelgids Zuid-Limburg.

wandelgemeente 2015

Op fietsavontuur

De omgeving Bemelen is bezaaid met fietsknooppunten, waarmee u zelf uw ideale fietsroute kunt samenstellen. U bepaalt de afstand en de bestemming. Wat denkt u van een tochtje richting Valkenburg of Maastricht? De knooppuntenkaart is verkrijgbaar via de VVV Zuid-Limburg.

Duitsland én België

In een mum van tijd rijdt u de grens over richting Duitsland of België. Talloze plaatsjes en steden zijn het bezoeken waard. Denk bijvoorbeeld aan het historische Luik in Wallonië, dat volgepakt staat met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden, gezellige pleinen en een lust is voor shopliefhebbers. Ook het Duitse Aken staat bekend om haar gezellige binnenstad waar volop kan worden gewinkeld. Vergeet niet om de dag te starten bij een ouderwets bakkertje met een heerlijk kaffee und kuchen! Voor de kleintjes is Plopsa Indoor in Hasselt (België) een uitkomst, waar de dag kan worden afgesloten in het gezellige centrum.

 

Maastricht en Valkenburg

In nog geen twintig minuten rijden vanaf Resort Mooi Bemelen, bevindt u zich middenin het historische Maastricht. Deze provinciehoofdstad staat bekend om haar bourgondische leven, de vele musea en urenlang shopplezier. Het nog dichterbij gelegen Valkenburg trekt jaarlijks miljoenen toeristen tijdens de kerstmarkt. Maar ook de rest van het jaar valt er genoeg te beleven. Bekijk oude stadsmuren en -poorten, terwijl u een wandeling maakt door deze vestingstad. Of pik één van de vele drukke en gezellige terrasjes die Valkenburg te bieden heeft.

Drielandenpunt Vaals

Verdwaal in het labyrinth, beklim de Wilhelminatoren en wandel binnen enkele minuten door maar liefst drie landen.

Drielandenpunt

BloteVoetenPark

Blote Voeten Pad Brunssum

Fluweelengrot

Waan je in de middeleeuwen in de prachtige kastelruïne Fluweelengrot, op nog geen vijf kilometer van Resort Mooi Bemelen!

kasteelruïne fluweelengrot

 

In het BloteVoetenPark in Brunssum wacht u een uitdagende wandeling op blote voeten.

<<<<<                                                                                                                         >>>>>

Op slechts een half uurtje rijden van het resort bevindt zich de award winning dierentuin GaiaZoo. De zoo sleepte al diverse prijzen in de wacht, bijvoorbeeld voor meest innovatieve dierentuin en het tweede leukste uitje van Nederland in 2016

Pretpark de Valkenier

Het oudste familiepretpark van Nederland is een plezier voor jong en oud! Het park bevat ruim 25 binnen- en buitenattracties.

valkenier

GaiaZOO

gaiaZoo