• Mountainbike vakantie in Zuid-Limburg
  • Prachtige MTB-routes
  • Overnachten op een luxe vakantiepark

Mountainbiken door de Zuid-Limburgse heuvels

Er is geen betere plek in Nederland te vinden voor een mountainbike vakantie dan Zuid-Limburg. Doorheen het heuvelachtige zuiden van ons land liggen tal van prachtige MTB-routes voor zowel beginners als gevorderden. De mountainbikeroutes variëren van vlakke routes en soms enkele steile klimmen tot een technisch parcours met zware afdalingen en over pittige terreinen. Er is voor elk wat wils. Zuid-Limburg wordt niet voor niets hét paradijs voor fietsers, wielrenners en mountainbikers genoemd. Beleef een prachtige MTB-vakantie in het zuiden van ons land. Resort Mooi Bemelen biedt met haar luxe vakantiehuizen de ideale uitvalsbasis om te overnachten.

 
 

Mountainbiken met overnachting in Zuid-Limburg

Als u een aantal dagen of een vakantie lang wilt mountainbiken in Zuid-Limburg dan zoekt u ook een verblijfsplek. Op Resort Mooi Bemelen, een rustig gelegen en luxe vakantiepark tussen Maastricht en Valkenburg, kunt u diverse vakantiehuisjes huren voor 4 personen en 6 personen, evenals een groepsaccommodatie voor 12 personen. De recreatiewoningen zijn allemaal volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. U slaapt op een heerlijk bed, heeft beschikking over een complete keuken en luxe badkamer, en u geniet buiten op uw eigen terras van de rust en de natuur. Tip: kies voor een meerdaagse mountainbike vakantie in Nederland. Alleen dan kunt u meerdere routes rijden, maar het geeft u ook de tijd eens af te stappen, te genieten van de prachtige omgeving of om op een terrasje te pauzeren in een van de vele leuke dorpen en steden.

Sfeerimpressie van uw mountainbike vakantie 📸

Mountainbike routes in Zuid-Limburg

Resort Mooi Bemelen is een ideale overnachtingsplek als u wilt mountainbiken door Zuid-Limburg. Ons vakantiepark ligt namelijk te midden van verschillende MTB-routes waardoor u altijd snel en gemakkelijk aan uw tocht kunt beginnen. Bekijk alle 19 mountainbikeroutes in Zuid-Limburg hier.

Er liggen veel MTB-routes in Limburg; 19 routes met in totaal meer dan 500 kilometer aan trails doorheen het hele Heuvelland. Deze routes zijn uitgestippeld en bewegwijzerd, maar u kunt ook een handige routekaart kopen bij de VVV of of trails online downloaden. De top 3 meest populaire mountainbiketoertochten zijn:

  • Gulpenroute: 25 kilometer lange tocht voor gevorderden inclusief steile klimmen en snelle afdalingen.
  • Vijlenroute: 26 kilometer lange, zeer uitdagende tocht voor experts met een hoog-laagverschil van maar liefst 580 meter.
  • Brunssummerheideroute: een tocht van 19 kilometer doorheen een prachtig natuurgebied met veel variatie voor de gevorderde MTB’er.
 
 
8,2

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,2.