1. Wandelparadijs Zuid-Limburg
  2. Ruim 280 wandelroutes
  3. Wandelen en luxe overnachten

Wandelen Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg is de allerbeste manier om het schitterende Heuvelland te ontdekken en echt in u op te nemen. Het glooiende landschap is uniek in Nederland. Deze regio is niet voor niets bestempeld als wandelparadijs door liefhebbers. Houdt u van pittige natuurwandelingen? Of wandelt u liever op uw gemak langs kastelen of door pittoreske dorpjes waar zonovergoten terrasjes u verleiden plaats te nemen? De ruim 280 online wandelroutes van de VVV Zuid-Limburg bieden u een overweldigend aanbod prachtige wandelingen met variërende afstanden voor jong en oud.

Dat Zuid-Limburg niet in één dag al wandelend te ontdekken is, is logisch. Maak er een weekendje weg of een lange vakantie van en huur een vakantiehuisje voor een extra comfortabel verblijf. Resort Mooi Bemelen is perfect gelegen voor een wandelvakantie in Limburg. Op ons vakantiepark in Bemelen, tussen Maastricht en Valkenburg, kunt u moderne vakantiehuisjes huren voor 4 personen of 6 personen, evenals een groepsaccommodatie voor 12 personen. De recreatiewoningen zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals comfortabele bedden, een complete keuken en een luxe badkamer. Wij garanderen u een geheel onbezorgd en ontspannen verblijf.   

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats op ons resort. We proberen dit tot een minimum te beperken, maar helaas kunt u hier hinder van ondervinden.

 

Wandelvakantie en overnachten in Zuid-Limburg

Als u een wandelvakantie wilt houden én wilt overnachten in Zuid-Limburg, dan bent u bij Resort Mooi Bemelen aan het juiste adres. Ons vakantiepark is een ideale uitvalsbasis voor wandelreizen door de regio. Dankzij de ligging van het park, in hartje Zuid-Limburg, kunt u werkelijk alle kanten op. Niet alleen natuurliefhebbers halen hier hun hart op, ook cultuurliefhebbers, fijnproevers en avonturiers vinden zeker wandelroutes die bij hen passen. Op de website van de VVV vindt u een enorm uitgebreid aanbod routes met verschillende thema’s, waaronder natuurwandelingen, culinaire wandelingen, stadswandelingen en grensoverschrijdende wandelingen door bijvoorbeeld een stukje van België of Duitsland.

Bekijk hier bekende wandelroutes in Zuid-Limburg. Enkele van de bekendste wandelroutes zijn bijvoorbeeld:

  • Kasteelroute in het Geuldal: deze ruim 7 kilometer lange route door en rondom Valkenburg heeft een schitterend decor. Imposante kastelen, pittoreske stadsgezichten en uitzicht op de prachtige natuur.
  • Natuurwandeling over de Brunssummerheide: volg vanaf het Bezoekerscentrum de 5 kilometer lange route door dichte naaldbossen, over uitgestrekte heide en langs prachtige vennen.
  • Stadwandeling Vaals: als u in Zuid-Limburg verblijft, mag een bezoekje aan Vaals niet ontbreken. De statige woningen, Kasteel Bloemendal en de vele cafeetjes in dit pittoreske grensstadje maken het zeer de moeite waard. Breid de route uit met een bezoek aan het Drielandenpunt.
 
Boek een vakantiehuis voor een wandelvakantie in Limburg
 
 
8,1

Onze gasten geven ons gemiddeld een 8,1.